Hurtbullen från Arla

Detta bröd har jag tagit från ett Arlahäfte, det är sååå gott och sååå enkelt!

Betyg (12 röster)

Ingredienser

2 dl fiberhavregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl youghurt el A-fil
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i youghurt, honung och lingonsylt.
Klicka ner i smord avlång form., som rymmer ca 1 1/2 L (jag har lagt smort bakplåtspapper i formen)
Grädda på nedersta falsen i 175 g ca 1 timme.

Försökte stoppa i solfronsfrön istället för nötter en gång, men dom blev gröna när brödet var färdiggräddat, såg inte så aptitligt ut. Vet inte varför men det har väl nåt med bikarbonaten att göra antar jag, så hädanefter blir det nötter. Har även testat med pumpafrön, det gick jättebra.
Brödet håller sig färskt i flera dagar.
Visningar:
5518
Sparat:
108

LIKNANDE RECEPT

Hurtbulle
över 2 månader
Leilas galet go
över 2 månader
Havregrynsfrall
av tina62
över 2 månader
Fiberrika hurtb
av bubba80
över 2 månader
Hurtbullar
av Evia
över 2 månader
Frukostfrallor,
över 2 månader