Husarbröd

Bröd med ungerskt ursprung.
Har en sötsyrlig smak.

Betyg (0 röster)

Ingredienser

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk olja
1/2 msk ättiksprit
3 tsk örtsalt
1 tsk kummin
1 dl äppelmos
1 dl havregryn
ca 1,4 dl grovt matbrödsmjöl

Gör så här

Smula jästen i en bunke.
Rör ut den i vattnet.
Tillsätt övriga ingredienser, spar ett par dl av mjölet.
Arbeta degen slät och låt den jäsa till dubbel storlek ca 30 minuter.

Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
Forma den till 2 små knubbiga limpor och lägg dem att jäsa ytterligare 30 minuter på plåt (el i formar).

Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Pensla med kallt vatten och låt dem kallna på galler. Täck med bakduk
Visningar:
1471
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.