Husets skaldjurspaj

Fyllningen kan varieras dag från dag beroende på vad som finns hemma. .

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6
Husets skaldjurspaj

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
1 gul lök
150 g haricots verts
1 msk smör
300 g skalade räkor (750 g oskalade)
200 g krabbkött
100 g avrunna musslor
4 ägg
4 dl mjölk
1 dl hackad dill
1-1 1/2 tsk salt
2 krm peppar

Tillbehör:
gräddfil
Citronklyftor

Gör så här

Blanda smör och mjöl, tillsätt
vatten och arbeta snabbt
ihop till en deg, gärna i matberedare.
Kavla ut eller tryck
ut den på botten och högt upp
på kanterna i en pajform ca 24
cm i diam med löstagbar kant.
Ställ kallt ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 200°. Nagga
skalet med en gaffel. Grädda
ca 15 minuter mitt i ugnen.
3. Klyfta löken, rensa bönorna.
Fräs lök och bönor i smör.

Blanda grönsakerna med
skaldjuren, lägg i pajskalet. Vispa
ihop ägg och mjölk med finhackad
dill. Salta och peppra.

Häll äggstanningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av
ugnen 40-50 minuter, tills
fyllningen stannat.

Servera
med en klick gräddfil och några
citronklyftor.
Visningar:
2693
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Skaldjurspaj recept
Skaldjurspaj me..
av ros
över 2 månader
Skaldjurspaj me
av ros
över 2 månader
Kall skaldjursp
av UllaC
över 2 månader
Skaldjurspaj..
av ros
över 2 månader
Skaldjurspaj me
över 2 månader
Skaldjurspaj
av burbot
över 2 månader