igelkottetårta

Betyg (0 röster)
Antal personer
För 10-12
igelkottetårta

Ingredienser

Tårtbotten:
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl hett vatten
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
valfritt
jag brukar ha i
sylt blandat med vispad grädde
och vaniljsås med vispad grädde .

Garnering:
5 dl vispgrädde
några droppar brun karamellfärg,
till ögon och nos har jag nonstopp
och sen har jag ljus till tagar

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i vattnet lite i taget.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner det i ägg- och sockerblandningen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.

Vispa vaniljsåsen hårt. Dela kakan i 3 bottnar med en vass kniv. Lägg ihop dem med ett lager sylt/grädde och ett lager vaniljsåsen/grädde
Vispa grädde och karamellfärg. Bred grädden på tårtan,och forma sedan den till en igelkott .dekorera med nonstopp.
Visningar:
1644
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.