Imam bayildi = Imamen som svimmade

Detta är en turkisk rätt gjord på auberginer och som alla mina gäster gillat. Auberginer kräver vitlök.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-8

Ingredienser

4 st auberginer
1,5 msk salt, som sedan sköljes bort
1/2 pressad citron
2-3 shalottenlökar
6 champinjoner
1 burk krossade tomater
0.5 tsk salt
2-3 viitlöksklyftor
3-4 färska tomater
1 påse riven ost med smak
1 kruka finklippt persilja
Oliv- eller rapsolja

Aborioris eller råris till servering

Gör så här

Skär av fästet och dela auberginerna i två halvor på längden. Salta dem och låt dem stå och dra i 20 min för att få bort den beska smaken. Under tiden skärs löken i tunna skivor och likaså svampen och den fräses i oliv -eller rapsolja i stekpannan utan att ta färg. En burk krossade tomater tillsättes och får puttra med några min, Auberginerna sköljs nu under rinnande vatten och sätts på i kokande vatten och får koka i en vid traktörspanna i 10-15 min.Olja ett ugnsfast fat och ta upp aubeginerna ur kokvattnet och lägg dem på fatet med skalet nedåt. Pressa över citronsaft. Fyll röran ovanpå varje halva, gröp ur försikrtigt med en sax för att få en grop och tillsätt urklippet i röran. Pressa över färsk vitlök. Salta. Strö över riven ost, skiva några tomater tunt och lägg dem ovanpå osten.Gratinera i 250 grader mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt osten bli brun.Ta ut maträtten och klipp nu över rikligt med färsk persilja. En halva per portion.Smaklig måltid! Du kanske svimmar liksom imamen för att det är så gott!
Visningar:
5428
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.