Inbakad fläskfilé

Detta är en klassiker i ny tappning. En garanterat uppskattad bjudrätt där den saftiga filén göms i ett frasigt hölje med god fyllning.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

400 g fläskfilé
300 g färdiga , frysta smördegsplattor
Salt
Peppar
1 msk olja

Fyllningen:
250 g champinjoner
1 knippa persilja
½ dl körvel
2 kvistar dragon
2 kvistar timjan
4 shalottenlökar
1 vitlöksklyfta
20 g smör
2 msk crème fraiche
1 äggula
4 salladsblad
1 ägg

Gör så här

Tina smördegsplattorna. Torka fläskfilén och gnid in den med peppar.

Värm oljan i en stekpanna. Bryn fläskfilén och salta. Låt svalna.

Putsa svampen, tvätta av kryddorna. Skala shalottenlök och vitlök och finhacka dem.

Hetta upp smöret och fräs shalottenlöken mjuk. Tillsätt kryddor och vitlök. Blanda i crème fraiche och låt svalna. Rör i äggulan då smeten har svalnat.

Lägg de sköljda och torkade salladsbladen på ett smörpapper. Bred ut fyllningen på salladen. Lägg på fläskfilén och rulla ihop.

Sätt ugnen på 250 grader. Skölj äggulan från vitan. Kavla ut smördegen och pensla skarvarna med äggvita. Rulla över fläskfilén från smörpappret till smördegen och rulla ihop degen. Pensla med äggula. Fukta en braspanna med vatten och lägg i filén. Grädda i 10 minuter i 250 grader, sedan 25 minuter i 200 grader.
Visningar:
4589
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader