Inbakad fläskfilé med gorgonzolasås

Det går bra att förbereda fläskfilén och låta den vänta på gästerna i kylen. På bilden ser du fläskfilé med Pommes Anna.

Betyg (10 röster)
Antal personer
4 st
Inbakad fläskfilé med gorgonzolasås

Ingredienser

1 fläskfilé, ca 600 g
1 rulle kyld smördeg, ca 25x42cm
Salt
Peppar
Ägg till pensling

Fyllning:
200 g färska champinjoner
2 dl creme fraiche
2 msk hackad persilja
Ev 1 vitlöksklyfta pressad

Sås:
3 dl lätt creme fraiche
75 g gorgonzolaost
Salt
Peppar

Gör så här

Ugn: 200 grader.

Dela filén och bryn den väl runtom. Krydda med salt och peppar. Låt köttet kallna.

Ansa och skiva svampen. Fräs den i lite matfett tills vätskan har "kokat" in. Tillsätt creme fraiche och låt det koka samman. Tillsätt hackad persilja och eventuellt pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Rulla ut smördegen. Skiva filén och lägg den ovanpå. Fördela svampröran över och under filén. Vik ihop till ett paket och skär bort lite deg om den är för stor. Använd degbitarna att garnera längden med. Hit går rätten bra att förbereda. Förvara den då i kylen.

Lägg fläskfilén på bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 30 minuter.

Gör under tiden såsen. Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull och låt det koka ihop. Smaka av.

Servera fläskfilén tillsammans med sås och pommes Anna.
Visningar:
54743
Sparat:
855

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader