Inbakad rökt kalkon med persilja och purjolök

Kan användas både som snittar/tilltugg eller huvudrätt tillsammans med en fräsch sallad.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

500 g rökt kalkon (eller skinka och liknande typ smörgåspålägg)
500 g smakrik ost
50 g persilja
15 cm purjolök
Vitt bröd motsvarande ca 8 skivor färdigskuren fralla, typ till att rosta
Salt
Svartpeppar
1 dl grädde
3 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt

Gör så här

Skär kalkonen och purjon i små bitar.
Riv osten
Blanda detta tillsammans med persilja, salt och svartpeppar.
Riv små bitar av brödet och blanda ner.
Tillsätt grädde och yoghurt och blanda allt till en kletig massa.

Bred ut massan tunt på en färdigkavlad smördeg. Rulla ihop smördegen och se till att ändarna försluts ordentligt, annars blir det smetigt…

Grädda i ugnen enligt smördegens anvisningar, ca 20-25 min vid 180-200 grader. Kan vara lämpligt att täcka över rullarna med folie efter att de har fått gyllenbrun färg.

Serveras antingen som snittar efter att den svalnat och skurits. Kan med fördel även serveras som huvudrätt tillsammans med en fräsch grönsallad.
Visningar:
1498
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Kalkon recept
Helstekt kalkon..
av MrsC
över 2 månader
Fruktig och saf
över 2 månader
Broccoligratäng
över 2 månader
Barnens bästa p
av TE72
över 2 månader
Fläskytterfilég..
över 2 månader
Örtbakad kalkon
över 2 månader