Inbakade fläskfiléer

Testade den på nyårsafton 2007, det blev en succé.
Trots att vi glömde tina upp smördegen, men det löste sig tack vare micron!

Betyg (1 röst)
Antal personer
10 st

Ingredienser

2 fläskfiléer ca 2 kg
2 smördegar
500 g färska champinjoner eller annan svamp
2 st Cantadou 125 g (eller annan kryddad färskost)
2½ dl Creme fraiche
8 skivor parmaskinka
1 ägg
Smör att steka i
Salt
Peppar

Gör så här

Stek/ Bryn hela fläskfiléer med lindad parmaskinka runt om, låt dem svalna.

Fräs svamp, krydda med curry, låt dem svalna.

Blanda färskosten och creme fraichen. Häll i svampfräset och blanda väl.

Skiva fläskfiléerna och lägg skivorna på smördegen. Klicka på svamp/oströran. Rulla ihop och nyp ihop smördegen.

Pensla med ägg och grädda i ugnen i ca 35 minuter, tills smördegen har fått en fin gyllenbrun färg.

Denna rätt är perfekt som bjudrätt. Av fläskfilén blir det två rejäla smördegslimpor. De är utmärkta att laga färdiga flera dagar innan och går t o m att frysa.

Servera potatisgratäng till och svamp och kantarellsås.

När du tillagar såsen ta 3 dl vispgrädde och 3 dl vatten, så blir den underbart god. Smakar inte påse ett enda dugg. Servera med en fräsch grönsallad till.

Att göra inbakad fläskfilé är ganska enkelt, det är dock tidsödande och många moment. De kan dock förberedas så att man kan göra flera stycken färdiga och ta fram efterhand. Det är perfekt som bjudmat, för blir det något över, är det bara att spara, frysa och värma.
Visningar:
15369
Sparat:
124

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Italiensk marin
över 2 månader
Fläskfilé i här
över 2 månader
Dubbelmarinerad
av ros
över 2 månader
Inbakad fläskfi
över 2 månader