Indisk böngryta

Om du gillar bönor och curry så är denna vegetariska rätt riktigt smaklig!
Glöm inte naanbrödet att suga upp såsen med..

Betyg (5 röster)
Antal personer
2 - 3

Ingredienser

0,5 st rödlök
1 msk rapsolja (för stekning)
1 tsk curry
1 msk curry garam marsala (indiskt , finns på påse . )
1 burk borlottibönor (ca 2 dl)
1 burk kikärtor (ca 2 dl)
100 g haricots verts (färska)
Salt
1 tsk socker
2 krm spiskummin
2 dl matyoghurt
1 msk mynta (hackad / kan uteslutas . )

Tillbehör:
1 st naanbröd (indiskt bröd)

Gör så här

Skiva rödlöken och fräs den i olja tillsammans med curry och garam marsala.

Skölj bönor och kikärtor i vatten, dela haricots verts på mitten och tillsätt allt i grytan.

Krydda med salt, socker och spiskummin.

Låt alltsammans fräsa några minuter.

Rör ner matyoghurten och toppa eventuellt med hackad mynta.

Servera med varmt naanbröd som man bryter och suger upp såsen med.
Visningar:
13982
Sparat:
477

LIKNANDE RECEPT

Böngryta recept
Korv och böngry..
av evaldo
över 2 månader
Kyckling- och b
över 2 månader
Böngryta med pa
av Anten
över 2 månader
Vegetarisk Böng
av styvan
över 2 månader
Grekisk böngryt
av SteStar
över 2 månader
Böngryta med ch
över 2 månader