Indisk gryta med smak av smiskummin

Det sprider sig förföriska dofter av Indien när denna gryta puttrar på spisen.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Indisk gryta med smak av smiskummin

Ingredienser

2 stånd fänkål
2 stora morötter
6 potatisar
1 bit blomkål
200 g gröna bönor
1 klick smör
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
400 g grytbitar av lamm eller nöt
3 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong
2 1/2 dl mellangrädde
Salt
Peppar

Gör så här

Skala och tärna alla grönsaker. Fräs dem i smör och pudra över kryddorna. Fräs utan att det tar färg. Lägg i köttet, rör om och häll på buljong. Låt det småputtra på svag värme i 20 minuter. Häll på grädden och låt det koka i 10–20 minuter beroende på vilket kött du valt (lamm blir färdigt mycket snabbare). Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer kryddor. Servera med jasminris, chutney och pappadums (indiska friterade brödkakor) som finns på hyllan med Asiatiska varor.
Visningar:
3815
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader