Indisk kycklinggryta

Detta är en exotisk, annorlunda och näringsrik kycklinggryta. Den är dessutom mycket lätt att tillaga.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingfiléer
Peppar
1 tsk spiskummin
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
1 grön chilifrukt
2 msk olja
1 tsk anis
1 msk riven kokos
2½ dl matlagningsyoughurt
2 tsk gurkmeja
Salt

Gör så här

Skölj och torka av kycklingfiléerna och skär dem i 1 cm breda strimlor. Krydda med peppar och spiskummin.

Skala lök, vitlök och ingefära. Dela chilin på längden, ta bort kärnorna och skölj väl. Hacka alltsammans fint.

Värm upp oljan i en stor gryta. Fräs upp lök, vitlök och chili tillsammans med anis och kokos. Ta grönsakerna ur grytan och bryn kycklingen på hög värme i den överblivna oljan.

Tillsätt grönsakerna till köttet. Blanda ner youghurt och gurkmeja. Smaka av med salt. Låt sjuda under lock 10 minuter på svag värme.

Servera grytan tillsammans med ris.
Visningar:
4535
Sparat:
64

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader