Indisk kycklinggryta

Helt enkelt supergod och extra läcker med skålar med olika tillbehör.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-5

Ingredienser

1 kyckling
1 gul lök
10 vitpepparkorn
1 buljongtärning
Vatten

Sås:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 äpple
1 msk curry
2 msk mango chutney el gele
2 msk vetemjöl
2 msk smör
2 msk soya
1 tsk salt
4 - 5 dl buljong
1 dl grädde

Tillbehör:
Skivade bananer
Ananas
Russin
Jordnötter
Gurkstavar
Mango chutney
Soya
Kokt ris

Gör så här

Lägg kycklingen i kastrull, häll på kallt vatten så det täcker kycklingen. Låt vattnet koka upp. Ta bort det skum som blir. Lägg i löken delad i bitar, vitpepparkornen och buljongtärning och låt kycklingen koka i ca 40 min. Tag upp kycklingen och låt buljongen koka ihop en stund innan du förbereder såsen.

Skala och finhacka lök och vitlök. Rensa äpplet och skär det i små tärningar. Låt alltsammans fräsa en stund i en gryta. Pudra över curryn och låt den fräsa med. Pudra över mjölet och rör om ordentligt. Tillsätt mango chutney eller gele och rör ner soyan. Späd med buljongen från kycklingkoket litet i taget under omrörning tills du får en lagom tjock sås. Rör ner grädden. Låt det puttra en liten stund. Sen blandar du i kycklingen delad i mindre bitar. Smaka av med ev mer curry. Serv med tillbehören i små skålar runt om.
Visningar:
1589
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader