Indisk kycklinggryta med chapati

Hittade det här receptet på påsen med kycklingfilé - min man provade det på min mamma, och gissa om det gick hem!

Betyg (9 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

5 - 6 kycklingfiléer
2 gula lökar
1 - 2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 1/2 tsk torkad ingefära
1 1/2 msk torkad koriander
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
2 krm kryddnejlika
2 krm kanel
2 msk curry
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 - 3 msk mango chutney
2 1/2 dl matyoghurt

chapati:
4 dl vetemjöl
2 krm salt
ca 1 1/2 dl vatten

Gör så här

Skär kycklingfiléerna i bitar. Hacka löken och vitlöken. Fräs lök och kryddor i oljan tills löken blir mjuk. Lägg i kycklingen och vänd den i kryddorna. Tillsätt salt, peppar, mango chutney och yoghurt. Koka under lock på svag värme i ca 40 minuter.

Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt vatten tills det blir en deg som inte kladdar. Knåda väl i minst 5 minuter, täck över och låt stå i minst 30 minuter. Knåda degen, dela den i ca 10 bitar, forma runda bollar och kavla ut dem så tunt som möjligt. Grädda bröden mitt i ugnen tills de har fått färg och svällt upp. Vänd dem och låt dem få färg på andra sidan.
Visningar:
3002
Sparat:
135

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Indisk kyckling..
av mammis
över 2 månader
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader