Indisk morotskonfekt

Kakan härstammar från Indien och kallas gajar halva. Den tillagas utan ugn och det är viktigt att massan får koka tillräckligt länge, annars blir kakan svår att skära.

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 bitar

Ingredienser

½ kg morötter
4 dl standardmjölk
2 dl strösocker
3 msk rumstempererat smör
50 g finhackade pistaschmandlar
50 g kokosflingor
50 g malda mandlar
50 g malda hasselnötter
3 msk russin
1 tsk malda kardemummakärnor

Gör så här

Skala morötterna och riv dem fint. Koka mjölken och morötterna under omrörning på medelstark värme tills blandningen tjocknar, ca 30 minuter.

Tillsätt sockret och koka ytterligare 15 minuter. Rör ner smöret i morotsblandningen. Låt blandningen sjuda 10 minuter.

Lägg 1 msk av vardera pistaschmandlar och kokosflingor åt sidan. Rör sedan ner resterande pistaschmandlar och kokosflingor samt mandlar, hasselnötter, russin och kardemumma i smeten. Låt blandningen sjuda ca 5 minuter.

Bred ut morotssmeten i en bakpappersklädd form, ca 20x20 cm. Morotslagret ska vara 2 cm tjockt.

Strö över de pistaschmandlar och kokosflingor du tidigare lagt åt sidan. Låt massan stå kallt två timmar.

Skär morotskakan i fyrkantiga bitar och servera gärna med en kopp te.
Visningar:
924
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.