Indiska köttbullar

Använd färs av finputsat lammkött för att hålla fetthalten nere. Denna läckra curryrätt kan avnjutas både till vardags och fest.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

450 g lammfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1½ tsk curry
1 msk potatismjöl

Sås:
1 msk solrosolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 gul lök, finhackad
2 tsk curry
400 g konserverade, krossade tomater
4 msk vatten

Gör så här

Skala och hacka löken fint. Skala och pressa vitlöksklyftan. Blanda lammfärsen med lök, curry, vitlök och potatismjöl till en smidig smet. Dela färsen i 16 lika stora delar och forma dem till köttbullar.

Koka upp en gryta till hälften fylld med lättsaltat vatten. Lägg ner köttbullarna med hjälp av en hålslev i vattnet. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.

Såsen: Hetta upp oljan i en stor gryta. Fräs vitlök, lök och curry i ca 1 minut. Tillsätt krossade tomater och 4 msk vatten.

Ta försiktigt upp köttbullarna och blanda ner dem i såsen. Garnera med grovhackad koriander eller bladpersilja.
Visningar:
902
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Köttbullar recept
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Supergod smörgå..
över 2 månader
Köttbullar
över 2 månader
Fläskfilé i här
över 2 månader
Farmors goda kö
över 2 månader
Sås till biff e
över 2 månader