Indonesisk currykyckling

Denna rätt smakar precis som den var lagad på den indonesiska restaurangen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 grillad kyckling utan skinn
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
½ dl vatten
½ tsk malen kardemumma
2 tsk malen spiskummin
1 tsk chilipulver
1 - 2 tsk curry
1/4 tsk gurkmeja (valfritt)
8 små tomater
1 dl jordnötssmör
2 dl matlagningsyoughurt

Gör så här

Ta bort skinnet på kycklingen. Rensa kycklingen och strimla kycklingköttet.

Skala och hacka de gula lökarna och vitlöken. Värm upp vattnet i en stor teflonstekpanna och tillsätt löken, vitlöken, kardemumma, spiskummin, chilipulver, curry och gurkmeja. Sjud i 5 minuter på medelvärme under omrörning.

Halvera tomaterna och tillsätt dem till lökblandningen. Rör ner jordnötssmöret. Sjud i ca 5 minuter tills tomaterna börjat mjukna.

Blanda ner kycklingköttet och youghurten. Värm tills allt är genomvarmt, ca 2 minuter.

Servera med kokt ris, citronklyftor, bambuskott och grön paprika.
Visningar:
1117
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Currykyckling recept
Currykyckling L..
av bikbok
över 2 månader
Currykyckling i
över 2 månader
Somrig currykyc..
över 2 månader
Currykycklinggr
över 2 månader
Lättgjord curry
av Gillsan
över 2 månader
Smalmat indisk
över 2 månader