Indonesisk fläskfilé

Rätten kan göras mer eller mindre ”het” beroende på hur mycket chili man smaksätter med.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Indonesisk fläskfilé

Ingredienser

500 g fläskfilé
2-3 msk smör eller margarin
2-3 purjolökar
2-3 vitlöksklyftor
½ -1 röd pepparfrukt (chili)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk färsk riven ingefära
1 köttbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

Skär den putsade filén i ca 2 cm tjocka skivor. Stek dem i lite av fettet, ca 3 minuter på var sida. Salta och peppra.

Skala och skiva purjolöken i sneda skivor och skiva vitlöken. Strimla den urkärnade pepparfrukten.

Fräs grönsakerna i resten av fettet i en traktörpanna eller wok några minuter. Tillsätt ingefära och smulad buljongtärning.

Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaka eventuellt av med lite salt. Servera med nudlar eller ris.
Visningar:
3862
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader