Indonesisk spätta

Indonesisk spätta. Kokosmjölk, ingefära och chili sprider indonesiska dofter och väcker aptiten.

Betyg (4 röster)
Antal personer
2 st
Indonesisk spätta

Ingredienser

300 g spättfiléer
Salt

Sås:
½ vitlöksklyfta
½ röd paprika
1 ½ tsk ingefära
1 - 2 krm sambal oelek
1½ fiskbuljongtärning
1 liten burk lätt kokosmjölk à 165 ml

Garnering:
Hackad persilja

Gör så här

Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs det i lite matfett i en traktörpanna.
Tillsätt ingefära, sambal oelek, fiskbuljong och kokosmjölk. Låt det koka upp.

Salta fisken lätt och vik den dubbel. Lägg ner fisken i såsen och låt den sjuda på svag värme ca 5-7 minuter. Strö över lite hackad persilja. Bjud kokt jasminris till.

Tips!
Sambal oelek är en mycket het chilikrydda, så ta den lilla mängden och smaka av först inna du tar mera.
Visningar:
7335
Sparat:
241

LIKNANDE RECEPT

Lyxig fiskgratä
av gosmosa
över 2 månader
Indonesisk kyck
över 2 månader
Indonesisk kyck
över 2 månader
Hemlagad remoul..
över 2 månader
Indonesisk kyck
av lindh91
över 2 månader