Ingefära-och pumpa sylt

En otroligt god sylt/marmelad, som är både söt, syrlig och het.
Kommer från ett engelskt recept, så det riktiga namnet är Ginger and pumpkin jam.
Gör gärna dubbel sats, för den är så pass god!

Betyg (4 röster)
Ingefära-och pumpa sylt

Ingredienser

1 kg pumpakött i bitar
50-70 g färsk ingefära
1 citron
200 ml vatten
500 g syltsocker (med pectin)

Gör så här

Tvätta citronen, torka och riv skalet.
Skala sedan citronen och skär fruktköttet i små bitar
Lägg pumpabitar, vatten, citronbitarna och skalad och riven ingefära i en kastrull.
Koka under lock på svag värme tills pumpan är mjuk. Ta av locket de sista 5-10 minuterna så marmeladen inte blir så rinnig.
Tryck sönder pumpan mot kastrullkanterna med tex en träslev.
Lägg i sockret och de rivna citronskalet och koka ihop i ca 10 minuter.

Lägg marmeladen i rena burkar och stäng locket direkt.
Förvara burkarna svalt, tex i kylskåp.
Visningar:
7375
Sparat:
109

LIKNANDE RECEPT

Sylt recept
Våfflor med vis..
över 2 månader
Fläskfilé med k
av evaldo
över 2 månader
Mumsig stek i l
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Cheesecake med
över 2 månader