Ingefärapäron med hallonsås och glass

Mycket god

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 st päron med brunt skal de skall vara saftiga.
1 liter vatten.
4 dl strösocker.
1 dl gelésocker ( dansk sucker )
1 msk vaniljsocker eller 1 hel vaniljstång.
1 msk färsk riven ingefära.
1 pkt frysta hallon.
1 pkt vaniljglass eller svartvinbärs sorbetglass.
1 st apelsin.

Gör så här

Skala och riv ingefäran.
Koka upp vatten med och tillsätt 4 dl socker, vaniljen , ingefäran och apelsinsaften från en apelsin.
Skala päronen och plocka ur kärnan men spar stjälken ( för den är dekorativ om den kan vara kvar.
Koka päronen i lagen på svag värme under 1 timme och låt dem kallna i lagen.
Koka upp 1 dl vatten och 1 dl gele socker och tillsätt hallonen och rör om.
Pasera hallon krämen i en sil så att det blir en sås utan kärnor och låt denna kallna.

Skiva päronen på längden lägg dem sedan på ett fat med hallon såsen och 2 st äggformade skopor glass.

Servera!!!!
Visningar:
1915
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.