Ingefärskaka med päron

Denna saftiga och lite kryddiga kaka blir lätt en favorit hos både gammal som ung. Pärom och ingefära är en kombination där smakerna "gifter" sig väldigt väl.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

175 g smör
2 dl strösocker
1/2 dl kokande vatten
3 ägg
3 dl extra fint vetemjöl
1 msk mald ingefära
2 tsk vaniljsocker
3 - 4 päron

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.

Rör smör och socker så att det blir vitt och poröst. Tillsätt vattnet. Rör ner äggen, ett i taget, så att de blandas väl med smörsmeten.

Blanda samman mjöl, ingefära och vaniljsocker, tillsätt i smeten.

Skala, kärna ur och halvera päronen. Skär dem i mindre bitar.

Häll av smeten i formen och tryck ner päronbitarna. Häll resten av smeten över päronbitarna.

Grädda kakan ca 45 minuter. Låt kakan svalna något innan den serveras. Den smakar bra med lite lättvispad grädde till.

Det går bra att använda konserverade päronhalvor. Låt dem rinna av väl. Om du är väldigt förtjust i ingefära kan du använda färskriven ingefära, ca 1 msk, som du blandar ner i smeten istället för mald ingefära. Vill du ytterligare förstärka ingefärasmaken kan du hacka ca 50 g syltad ingefära och blanda ner i smeten.
Visningar:
1714
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Ingefärskaka recept
Lime- och ingef..
av MrsC
över 2 månader
Engelska ingefä
över 2 månader
Ingefärskakor m
av MrsC
över 2 månader
Knapriga ingefä
av Bodil56
över 2 månader
Dorotheas ingef..
av Walla2
över 2 månader
Jordnöts- och i
av Bodil56
över 2 månader