Ingefärskola (Leila)

Mmmmmm

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 50 styc

Ingredienser

100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära

Gör så här

Färdigt på: 1 tim Tips
Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt.

1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.
3. Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Rör ned valfri smaksättning eller behåll kolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.
4. Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.
Visningar:
6034
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Smörkola
över 2 månader
Riktigt god smö
av Malvas
över 2 månader
Smörkola!
över 2 månader
Ingefärskola
över 2 månader
Ingefärskola
av AggeWi
över 2 månader
Äpplen i ingefä
av Fin
över 2 månader