Ingefärspäron

Ingefärspäron är en fin, gammaldags efterrätt, som förr i tiden ofta serverades efter söndagens kalvstek. Den friska smaken blir säkert en favorit också hos våra dagars gäster.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-8

Ingredienser

2 kg höstpäron
Saften av en citron
1 kg strösocker
1 liter vatten
3-4 bitar ingefära

Gör så här

Skala päronen och ta bort fästena. Skär ett kryss i den trubbiga sidan av varje päron och skrapa stjälkarna. Lägg efterhand päronen i blöt i kallt vatten med citronsaft.

Koka upp socker och vatten och låt lagen koka några minuter. Krossa ingefäran lätt och knyt in den i gasbinda.

Lägg päron och ingefära i lagen och låt allt koka sakta 1-2 timmar eller tills päronen är helt mjuka och klara. Skumma väl.

Ta upp päronen och lägg dem i väl rengjorda, varma burkar och häll den heta lagen över. Låt kallna och förslut sedan burkarna. Låt dem stå svalt.

Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Visningar:
4090
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Ingefärspäron recept
Ingefärspäron m..
över 2 månader
Päronkyckling
av UllaC
över 2 månader
Chokladpannkako
över 2 månader
Ingefärspäron m
av lennali
över 2 månader
Ingefärspäron m
av Guber
över 2 månader
Ingefärspäron m
av Fin
över 2 månader