Ingefärstryffel

Mer choklad...

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 30
Ingefärstryffel

Ingredienser

150 g mörk choklad
20 g färsk ingefära
½ dl vispgrädde
1 ½ msk färskpressad limesaft
2 msk honung
50 g smör

Garnering:
250 g smält mörk eller ljus choklad

Gör så här

1. Hacka chokladen och lägg den i en skål.

2. Skala och skiva ingefäran. Koka upp den i grädden tillsammans med limesaft och honung. Ta upp ingefäran. Häll smeten över chokladen och rör till en slät tryffel.

3. Skär smöret i tärningar och rör ned dem i smeten. Rör tills tryffeln är slät igen. Ställ den svalt att stelna till spritsbar konsistens.

4. Spritsa eller rulla kulor med hjälp av två teskedar. Ställ dem svalt att stelna.

5. Doppa tryfflarna i chokladen. Ställ dem svalt att stelna igen.
Visningar:
2038
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.