Ingefärswokad kyckling

Ingefära är en underbar krydda till kyckling och här kommer den ännu mer till sin rätt tillsammans med sparris och paprika.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

4 kycklingbröst
1 röd paprika
1 gul paprika
1 knippa sparris
125 g champinjoner
2 msk olja

Marinad:
3 msk fint hackad, färsk ingefära
½ dl soja
2 vitlöksklyftor, pressade
Rivet skal och saften av en apelsin

Gör så här

Skär kycklingbrösten i tunna strimlor.

Blanda ingefära, soja, vitlök, apelsinskal och apelsinsaft i en stor skål. Tillsätt kycklingen och blanda väl så att köttet täcks av marinaden. Täck över med plastfolie. Låt stå i kylen i minst en timma eller över natten.

Ansa och strimla paprikorna fint. Ansa och dela sparrisen i tre delar. Ansa och skiva champinjonerna tunt.

Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna med höga kanter. Ta upp kycklingen ur marinaden. Spara marinaden. Bryn kycklingen runt om, ca 3 minuter. Lägg upp kycklingen på wokens kant eller på en tallrik.

Lägg ner grönsakerna i woken och fräs dem i 2-3 minuter. Blanda kycklingen med grönsakerna och fräs tills grönsakerna börjat mjukna men fortfarande är krispiga och kycklingen är genomstekt. Tillsätt marinaden och låt sjuda cirka en minut. Servera genast.
Visningar:
962
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader