Ingelas fisk i form

Torsk eller kolja med mild smak av ägg och persilja. Här lagar du fisken i ugn - snabbt och gott att bjuda på när du har ont om tid.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

800 g färsk eller djupfryst filé av torsk eller kolja
2 tsk salt
1 tsk peppar
100 g smör eller margarin
1 äggula
2 msk finhackad persilja
1½ dl rivet vitt bröd
2½ dl torrt vitt vin
3 tomater

Gör så här

Tina djupfrysta fiskfiléer och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.

Skiva tre fjärdedelar av matfettet i en skål och rör det mjukt med äggulan. Tillsätt persilja och bred blandningen över fisken. Strö över rivet bröd och klicka över resten av matfettet.

Häll vinet runt fisken, men inte över den.
Stek fisken i 250 grader, ca 15 minuter. Sätt eventuellt upp formen på den övre falsen de sista minuterna för brun och frasig yta.

Skär tomaterna i halvor, salta och peppra och lägg dem i formen bredvid fisken ca fem minuter innan fisken är färdig.

Servera med kokt potatis.
Visningar:
854
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader