Ingrids flottyrkransar

Receptet har sitt ursprung i Norge

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 stycken

Ingredienser

2 ägg
1 ¾ dl socker
3 dl gräddfil
1 tsk nystötta kardemummakärnor
½ - 1 tsk citronsaft
8 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt

Fritering:
1 liter olja
Garnering:
Strösocker, ( malen kanel)

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfilen. Blanda i kardemumma och citron. Sikta i mjölet blandat med hjorthornssaltet. Arbeta snabbt samman ingredienserna. Degen får inte bli seg i konsistensen. Låt den stå kallt en stund. Kavla ut degen i omgångar till en ca 1 cm tjock kaka. Degen är ganska lös i konsistensen men det ska den vara. Ta med mått ut kranasar, 6-7 cm i diameter. Värm fettet till 180 grader i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Använd en hushållstermometer. Eller lägg ner en bit vitt matbröd i fettet. När brödet får fin färg efter ca 1 minut har fettet rätt temperatur.
Lägg i 2-3 kransar åt gången. Fritera dem vackert gulbruna ca 1 minut på varje sida. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper. Vänd dem eventuellt i strösocker blandat med malen kanel.
Visningar:
1130
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.