Ingrids vaniljbullar

Dessa bullar är mycket populära på Skåls Café. Ett enkelt vanligt recept med smak av kardemumma, smör och vaniljsocker. Bör serveras nygräddade men går också bra att frysa.

Betyg (19 röster)
Antal personer
24 bullar
Ingrids vaniljbullar

Ingredienser

Deg:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
½ tsk salt
1 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
Ca 12 dl vetemjöl (720 g)
1 dl vetemjöl till utbakningen

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
6 msk strösocker
3 msk vaniljsocker

Pensling:
1 ägg
2 msk pärlsocker

Gör så här

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37°. Lägg jästen i en bunke och lös den i lite av degvätskan. Tillsätt resten av vätskan samt salt, socker och kardemumma. Arbeta in ca 12 dl mjöl till en smidig deg. Låt vila under bakduk ca 40 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den igen. Dela den på hälften och kavla ut varje del till en platta ca 40 x 25 cm. Blanda samman fyllningen och bred ut hälften på varje degplatta. Rulla ihop till rullar från långsidan.

Skär varje längd i ca 12 bullar och ställ dem i bullformar på plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk. Låt bullarna jäsa 30 min. Sätt ugnen på 250°.

Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö över pärlsocker och grädda bullarna i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Visningar:
14385
Sparat:
421

LIKNANDE RECEPT

Vaniljbullar recept
Solskensbullar ..
av Engla
över 2 månader
Vaniljbullar
över 2 månader
Vaniljbullar
av ninamy
över 2 månader
Konditorkräm Va
över 2 månader
Lailas kanelbul
av tina62
över 2 månader
Vaniljbullar me
över 2 månader