Inkokta päron med chokladsås

Servera denna saftiga och delikata efterrätt som en perfekt avslutning på en festlig middag.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

4 fasta päron
2 dl vatten
1 dl socker
2 msk lönnsirap
Saften av en halv citron

Chokladsås:
1 dl socker
2 dl mellanmjölk
2 msk kakao
2 tsk potatismjöl
1 - 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader. Skala päronen, dela dem i två delar och ta bort kärnhuset. Lämna kvar stjälken. Lägg halvorna i en ugnsfast form med snittytan neråt.

Koka upp 2 dl vatten. Blanda socker, vatten, lönnsirap och citronsaft väl i en skål. Häll blandningen över päronen och täck över med folie. Sätt in päronen i ugnen i 40 minuter. Ös päronen med spadet då och då.

Stick med en gaffel i päronen för att kontrollera så att de är färdiga. Ta ut päronen och låt dem svalna i sitt spad i ca 15 minuter. Ta upp päronen med en hålslev och lägg dem på ett fat. Täck över med aluminiumfolie och ställ dem i kylen.

Vispa ihop socker, mjölk, kakao och potatismjöl i en kastrull. Koka upp såsen under omrörning och låt den koka tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen och smaka av med vaniljsocker. Låt såsen svalna.

Skär varje päronhalva på längden i tunna skivor och lägg upp dem på 8 tallrikar. Droppa 1-2 msk chokladsås över varje päron och servera genast.
Visningar:
1658
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Chokladsås recept
Underbara kakor..
över 2 månader
Schweiziska cho
av mrsmama
över 2 månader
Kladdkaka med s
över 2 månader
Kärleksmums med
över 2 månader
Kärleksmums
av lennali
över 2 månader
Hovets tårta (m
av louis3
över 2 månader