Inlagd ingefära

En het och syrlig inläggning av picklestyp. Gott som komplement till kött och fisk när man vill ha en asiatisk ton på maten.

Betyg (0 röster)

Ingredienser

1 ingefärsrot
1/2 l vatten
Lag:
2 dl rödvinsvinäger
3/4 dl socker,

Gör så här

Skala och dela den färska ingefäran (lättast med potatisskalare) och koka den mjuk i vatten ca 30 minuter. Häll bort vattnet. Koka upp lagen och lägg i ingefäran som får sjuda ca 20 minuter. Ta upp ingefärsbitarna, skär dem i tunnast möjliga skivor och lägg dem i en liten glasburk. Koka ihop lagen ca 10 minuter och häll den het över ingefäran. Inläggningen bör stå och dra något dygn innan den används.
Visningar:
4668
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Kinagryta fläsk
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader
Fläskfilégryta
över 2 månader
Kycklingspett m
över 2 månader