Irish coffee parfatit

En läcker dessert att runda av en god middag med.
Whiskyn i parfatien gör att den inte får hård konsistens

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Irish coffee parfatit

Ingredienser

3 st äggulor
2 st äggvitor
3/4 dl florsocker
1/2 dl farinsocker
1 msk pulverkaffe
4 msk whisky
3 dl vispgrädde

Gör så här

1) Vispa äggulorna med florsocker & farinsocker ljust och pösigt.
2) Rör ut kaffepulvret i 2 msk whisky, rör ner det i äggsmeten
3) Vispa grädde till skum och vänd ner försiktigt i smeten.
4) Vispa äggvitor till hårt skum och vänd ner tillsammans med resten av whiskyn, i omgångar.
5) Häll smeten i en form och täck den med gladpack. Ställ i frysen över natten.
6) Fördela parfaiten i potionsglas, toppa med lite grädde och pulverkaffe, elle chokladkaffebönor.

Servera gärna med en kopp kaffe
Visningar:
2477
Sparat:
116

LIKNANDE RECEPT

Potatisknyten m
av Cayene
över 2 månader
Päron och Baile
över 2 månader
Varm chokladpud..
av MrsC
över 2 månader
Baileys Coffee
av SDMaya
över 2 månader
Espresso Cheese
över 2 månader
Chokladbollar m
av MrsG
över 2 månader