Ischoklad surprice

Jag lekte lite och det blev ischoklad fylld med vitchokladkräm.

Betyg (3 röster)
Antal personer
50 st

Ingredienser

Vitchokladkräm:
1 dl grädde
100 gram blockchoklad , vit
0,5 tsk vaniljsocker

Ischokladen:
250 gram blockchoklad , ljus eller mörk
125 gram kokosfett

Gör så här

1. Värm grädden till kokpunkten, vid första bubblan, ta den från värmen. Tillsätt vit blockchoklad, rör om till det smält. Tillsätt vaniljsocker.
2. VIKTIGT! Låt krämen svalna något. Häll krämen i en skål. Ställ in skålen i kylen. Rör om i den då och då (ca. var 10:e minut) TILLS DEN TJOCKNAR, tar minst 1 timme, den ska vara så tjock att du kan göra klickar av den.
3. Klicka eller gör små kulor, lägg dem på smörpapper och frys in en stund. Innan du nu fortsätter måste du vänta tills vitchokladkrämen är klar.
4. Hacka eller bryt chokladen i bitar, lägg den tillsammans med kokosfett i en rostfriskål. Smält chokladen över vattenbad.
5. VATTENBAD: Koka vatten i en kastrull , ta den från värmen och ställ den rostfria skålen med choklad över det kokheta vattnet. (OBS! Tänk på att vattnet/vattenångan inte får komma i kontakt med chokladen , den kan då bli grynig)
6. Häll lite choklad i varje ischokladform (aluminiumform) och lägg en "kula" vitchokladkräm i varje form, häll på mer choklad så att det täcker.
Visningar:
2391
Sparat:
70

LIKNANDE RECEPT

Ischoklad recept
Julgodis-rischo..
över 2 månader
Vita nougatgömm
av Lenkan
över 2 månader
Baileyskyssar
av lennali
över 2 månader
Kolafyllda pral
över 2 månader
Mintcrisp
över 2 månader
Toffifee
av SDMaya
över 2 månader