Ischokladtårta

gott till kaffet

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 bitar

Ingredienser

75 g smör eller margarin
100 g blockchoklad
3 ägg
2 dl socker
2 tsk vanillinsocker
2 dl finhackad sötmandel
1½ dl vetemjöl
Garnering:
50 g kokosfett
100 g blockchoklad
1 äggula
rivet skal av 1 apelsin
50 g mandelmassa
3 msk florsocker
röd karamellfärg
grön karamellfärg

Gör så här

Smält smöret eller margarinet och blockchokladen över svag värme och låt det svalna.
vispa ägg och socker vitt och pösigt tillsätt den avsvalnade chokladsmeten , vanillinsocker, mandel och vetemjöl.
fyll smeten i en väl smord och bröad form gärna med löstagbarkant och ca 20 cm i diameter grädda kakan i 175 grader i 40-45 min stjälp upp kakan efter några minuter och låt den kallna.
smält kokosfett och blockchoklad över vattenbad och låt blandningen svalna men inte stelna vispa upp äggulan och rör ner denna och det rivna apelsinskalet när ischokladen fått en ganska fast konsistens fördelas den jämnt över kakans kanter och ovanpå med gaffel.
blanda mandelmassan med lite florsocker och färga hälften röd och hälften grön kavla ut den ganska tunt och tag ut blad från den gröna och kvadrater 5x5 cm från den röda skåra ca 3 cm från varje hörn och in mot mitten och vik som en blomma förvara kakan svalt och servera med en gräddklick
Visningar:
1759
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR