Ishavssoppa

Gör gärna en dubbel sats och frys in.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g torskfilé
2 gula lökar
250 g potatis
1 liten palsternacka
7 dl mjölk
3-4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
Salt
Peppar
1 msk margarin
1 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad persilja

Gör så här

Skär fisken i bitar, skala och skär lök, potatis och palsternacka i småbitar. Koka upp mjölken och vattnet med buljongtärningarna, lägg i grönsakerna och låt koka i ca 15 min.

Kör soppan i matberedaren och häll tillbaka den i kastrullen. Lägg i fisken och låt koka på svag värme i 5 min. Späd eventuellt med mer vatten eller mjölk om det behövs.

Smaka av med salt och peppar och en klick margarin. Strö över det kryddgröna innan servering.
Visningar:
977
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.