Italiensk Köttfärslimpa

Med mozzarella vitlök och tomat.. ett recept jag kom på själv då jag satte geniknölarna igång... och det blev så himla gott.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4-5
Italiensk Köttfärslimpa

Ingredienser

500 gr blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
2 ägg
Knappt 1 dl mjölk
1-2 brödskivor eller ströbröd
1 liten mozzarellaost
Salt
Peppar
Smör till formen samt ovanpå
Lite olivolja

Gör så här

Hacka lök och vitlök, skär ner tomaten i små bitar lägg allt i en skål. skiva mozzarellan och skär den i mindre bitar. smula sönder brödskivorna o lägg i skålen häll över mjölk och knäck i äggen. salta och peppra, blanda i färsen och mozzarellan forma smeten till en limpa och lägg i en smord form eller direkt på en plåt med kant lägg på ett par smörklickar och ringla över lite olivolja
låt limpan baka minst 40 min i 200 grader (om den ligger på en liten plåt bör du ösa den ett par gånger.
koka potatis till samt gör sås av skyn.

smaklig måltid!
Visningar:
2981
Sparat:
80

LIKNANDE RECEPT

Köttfärslimpa recept
Köttfärslimpa m..
av LEDIVO
över 2 månader
Snabb köttfärsl
av pompano
över 2 månader
Köttfärslimpa,
över 2 månader
Köttfärslimpa p
av lennali
över 2 månader
Världens godast
av Agnii
över 2 månader
Fylld köttfärsl
av Lisa35
över 2 månader