Italiensk köttfärspaj

Toppengod köttfärsrätt med pajdegen i ett rutnät ovanpå köttfärsen och inget pajskal i botten.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Pajdeg:
1 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
50 gram smör
2 msk riven ost
1 msk vatten kallt
Fyllning:
1 st 10 cm purjolök
1 st röd paprika
500 gram köttfärs
1 msk smör
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salt
0,5 tsk paprikapulver
0,75 krm vitpeppar
2 krm italiensk salladskrydda
0,5 tsk oregano
0,5 dl chilisås
1 dl vatten
2 st ägg
0,5 dl riven ost med fyllig smak

Gör så här

1. Hacka samman pajdegen och låt den vila en stund i kylen.
2. Skär purjon i tunna ringar.Skär paprikan i små tärningar.Stek köttfärsen och purjon.Pressa vitlök över köttfärsen och tillsätt kryddorna och chilisåsen och vattnet.Rör om och låt vattnet koka in.
3. Vispa ihop äggen och den rivna osten och tillsätt paprikatärningarna i ägg-oströran.Spara lite av äggen till att pensla pajdegsremsorna med.Sätt ugnen på 225 grader.
4. Häll ägg-ost-paprikaröran i köttfärsröran.Blanda om.Häll allt i en lättsmord ugnssäker form.
5. Kavla ut degen och sporra ut remsor,ett par cm breda.Lägg som ett galler över köttfärsen.Pensla med ägg.Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
6. Servera med en grönsallad.
Visningar:
5268
Sparat:
124

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspaj recept
Gudomlig köttfä..
över 2 månader
Köttfärspaj ā l
av ros
över 2 månader
Tinas Kantarell
av lillawe
över 2 månader
Evas goda köttf
över 2 månader
Farmors köttfär
över 2 månader
Min köttfärspaj
över 2 månader