Italiensk potatissallad med citron, olivolja och basilika

Väldigt fräsch, laktosfri, görs på nykoktpotatis som får svalna i dressingen för mesta smak. Toppen till grillat, en riktigt vår och sommarfavorit.

Betyg (5 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

Potatis - ca 1 kg
färsk basilika - en kruka
god olivolja - ca 1/2 - 1 dl
salt
svartpeppar
vitlök - en ituskuren klyfta att gnida skålen med
Citron - minst en - saften av samt rivet skal av en halv

Gör så här

Koka potatisen (helst med skal på) . Skiva ned den nykokta potatisen i en dressing som du gör i salladsskål som du gnidit invändigt med en ituskuren vitlöksklyfta.
Dressingen består av pressad saft från minst en citron, gärna rivet citronskal också. Salt, peppar (färskt från kvarn). GOd olivolja. Färsk basilika hackas i.
Rör eller vänd försiktigt ned den varma skivade potatisen i dressingen o låt stå o svalna. Smaka av. Det ska vara tämligen syrligt o rätt bra med salt. Basilika ska kännas ordentligt.
Visningar:
10548
Sparat:
188

LIKNANDE RECEPT

Potatissallad recept
Supergod potati..
över 2 månader
Färskpotatissal
över 2 månader
Fläskfilé med p..
av ros
över 2 månader
Fransk potatiss
över 2 månader
Grillad Lax med..
över 2 månader
Gills smarriga
av Gillsan
över 2 månader