Italienska mandelskorpor

I Italien serveras ofta hårda små skorpor till vin, cider och olika desserter. Mandel är en mycket vanlig ingrediens. Här har vi gjort en lite mörare variant.

Betyg (0 röster)
Antal personer
60 st

Ingredienser

1,5 dl sötmandel
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skålla och skala sötmandeln. Hacka mandeln mycket grovt - det ska vara stora bitar i skorporna.

Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt äggen i smeten, ett i taget, under kraftig omrörning.

Blanda mandelhacket med bakpulvret och mjölet. Rör ner det i äggsmeten.

Forma smeten, direkt på en bakpappersklädd plåt, till tre längder, ca 40 cm långa.

Grädda längderna mitt i ugnen, 10-15 minuter. Låt dem svalna. Sänk ugnsvärmen till 75 grader.

Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar. Torka mandelskorporna på en bakplåt mitt i ugnen, ca en timme eller tills de känns torra. Ha gärna ugnsluckan på glänt under torkningen.
Visningar:
1971
Sparat:
60

LIKNANDE RECEPT

Mandelskorpor recept
Mojans mandelsk..
av Annras
över 2 månader
Magnifik mandel
över 2 månader
Hemmagjord nypo
av tina62
över 2 månader
Saffransbiscott
av dianah
över 2 månader
Pistageglass..
av tina62
över 2 månader
Cantucci
över 2 månader