Italienska Paprikor

Peperoni ripieni
"En typisk smak av Apulien i sydöstra Italien", va det någon som sa.. Hur som helst, Italien i ett paprikaskal :)

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 gula paprikor
2 färska småfranska
1,25 dl olivolja
1 knippa persilja
4 sardellfiléer
2 vitlöksklyftor
4 msk nyriven parmesan
2 msk kapris
Salt
peppar

Gör så här

- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär av ett lock på paprikorna och rensa ur dem.
Hjämna till dem i botten så de kan stå upp.
- Plocka ur småfranskorna, bara inkråmet skall användas.
- Nyp sönder inkråmet i små bitar, lägg i en skål och häll
på 3 msk av olivoljan.
- Finhacka persilja och sardeller, blanda ned med brödet.
- Pressa elle hacka vitlöksklyftorna, blanda ned med brödet.
- Salta, peppra och rör ned olivolja till det blir en
halvfast "deg".
- Fördela fyllningen i paprikorna och strö över en halv msk
parmesan i varje.
- Lägg på locket och pensla paprikorna med olivolja utanpå.
- Ställ paprikorna upprätt i en form.
- Grädda i ca 20 minuter ochservera dem heta.
Visningar:
777
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader