Italienskans pastalåda

Vegetarisk pastalåda

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st
Italienskans pastalåda

Ingredienser

400 g pasta, t ex penne
1 msk smör till formen

Tomatsås:
500 g krossade tomater
2 krossade, grovhackade vitlöksklyftor
1 tsk oregano eller basilika
1/2 tsk örtsalt
2 krm svartpeppar
1 fint smulad grönsaksbuljongtärning

Bechamelsås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm nymald muskotnöt
12 skivor hyvlad ost, t ex grev

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnssäker form. Koka pastan något kortare än anvisningarna på paketet så att den blir al dente.

Blanda alla ingredienser till tomatsåsen. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och vispa slätt. Späd med mjölken under vispning och låt såsen sjuda ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.

Häll av pastavattnet och lägg pastan i den smorda formen.
Häll över tomatsåsen och béchamelsåsen ovanpå. Täck med ostskivor. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.

Servera med en blandad sallad som smaksatts med olivolja,
flingsalt och peppar.
Visningar:
4651
Sparat:
117

LIKNANDE RECEPT

Pastalåda recept
Pastalåda Enkel..
av srsoll
över 2 månader
Yvonnes pastalå
av Josses
över 2 månader
Pastalåda med s
av MrsC
över 2 månader
Pastalåda med g
av tina62
över 2 månader
Vegetarisk past
av kake
över 2 månader
Pastalåda a´la ..
av fiddili
över 2 månader