Italienskt bondbröd

Detta bröd är suveränt gott.
På sommaren har jag färska kryddor som basilika i eller, torkade tomater, vitlöks krydda. Eller allt. Till jul häller jag i vörtkryddor och russin.

Betyg (21 röster)
Antal personer
4 bröd
Italienskt bondbröd

Ingredienser

3 dl vatten
3 dl rågsikt
50 gram jäst
8 dl rågsikt
11 dl vetemjöl
4 tsk salt
1 msk olja
7 dl vatten
brödkrydda

Gör så här

Ta 3 dl vatten. 3 dl rågsikt, jästen blanda samman till surdegen Ställ den svalt i minst 12 timmar eller över natt.

Tillsätt resten av ingredienserna. Om du vill ha i bröd kryddor gör det nu.
Tex:
.1 msk dragon eller 2tsk vitlökskrydda eller 5-6 klipta torkade tomater. Om vört 1 påse. om du vill ha något det smakar utmärkt utan något också.

Knåda till en slät deg låt jäsa ca 30 minuter.
Ta upp på mjölat bakbord och dela degen i 4 delar. Rulla till runda bullar och lägg 2 bröd på varje bakplåtsklädd plåt.
Låt jäsa ca 30 minuter.

Om du vill nu skär som ett sädeslag. Ett mitt över och sedan 3 in mot mitten på vardera sida.

200 grader i ca 20-25 minuter. Brukar knacka dem i botten om de låter i håligt är de klara.
Visningar:
22522
Sparat:
891

LIKNANDE RECEPT

Csabas -Transsy
av Lolan
över 2 månader
Spanska rostade
av MrsC
över 2 månader
Mellanmål i trä
över 2 månader
Melkers Club Sa
över 2 månader
Tyskt bondbröd
av zonale
över 2 månader
Italienskt bond
över 2 månader