Jägarens hopkok i Muurikka

Denna rätt blir bäst i muurikka över öppen eld men funkar att göra i wokpanna eller traktörpanna också.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Jägarens hopkok i Muurikka

Ingredienser

400 g kött (älg, kalv, gris)
1 gul lök
10 medelstora potatisar
500 gram färsk svamp (med fördel kantareller)
3 dl matlagningsgrädde
1 klick creme fraiche
salt
peppar

Gör så här

Förberedelser: Koka potatisen inte helt färdig och tärna i lagom stora bitar. Skär köttet i strimlor, dela löken i smala klyftor. Ansa och dela svamparna.

1. Bryn köttet, krydda med salt och peppar.
2. Tillsätt lök och svamp, låt det hela fräsa tills svampen tappat all vätska.
3. Lägg i potatisen och låt allt bli varmt.
4. Häll över grädde och tillsätt creme fraiche.
5. Servera direkt från muurikkan och låt er väl smakas.

Tips: Detta är en rätt där man använder det man har hemma. Tillsätt gärna bacon, lingon, ananas eller något annat spännande.
Visningar:
16273
Sparat:
83

LIKNANDE RECEPT

Inbakad lax med
av morgana
över 2 månader
Baconinlindade ..
över 2 månader
Växelhäxans kor
över 2 månader
Jägarens kyckli..
över 2 månader
Kyckling och ch
av Lenkan
över 2 månader