Jägarens kycklinggryta

Hittade i en tidning, har inte provat det än.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kyckling
1 tsk salt
1 krm peppar
1 gul lök
1 liten purjolök
1 morot
2 msk tomatpuré
2 dl rött vin
2 dl hönsbuljong
8 - 10 enbär
1 tsk timjan
200 g champinjoner
140 g bacon
1 äpple
valnötter

Gör så här

Dela kycklingen i ca: 8 portionsbitar. Bryn dem gyllene runt om i lite matfett. Krydda ned salt och peppar. Lägg över dem i en gryta.

Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjon. Skala och tärna moroten. Fräs allt i lite matfett. Lägg över det i grytan.

Tillsätt tomatpuré, vin, buljong, enbär och timjan. Låt grytan småputtra under lock ca: 25-30 minuter.

Ansa svampen och skiva den. Fräs svamp och bacon. Lägg ner det i grytan när det är ca: 5 minuter kvar av koktiden. Kärna ur äpplet och skär det i klyftor. Stek det lätt i matfett. Smaka av grytan och garnera med äppelklyftorna och valnötter. Bjud kokt ris till.
Visningar:
1002
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader