Jägargryta med svamp

Fick detta på en förfrågan på nätet

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1,25 kg grytbitar av vilt tex älg , rådjur
matfett
salt
svartpeppar
2 tsk paprikapulver
1 lagerblad
5 enbär
3 msk vetemjöl (ca)
3 dl rött vin
1/4 dl konc viltfond (på flaska)
4 gula lökar
1 stor paprika
400 g kantareller (eller annan svamp)
2 dl vispgrädde
2 - 3 msk tomatpuré
lite soja

Gör så här

Bryn köttet i omgångar i en panna med matfett. Lägg efter hand över köttet i en gryta. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och lagerblad. Krossa enbären och tillsätt dem. Pudra över vetemjölet och vänd runt i grytan.
Häll i vinet och viltfonden, späd med vattnet. Koka sakta under lock.
Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och tärna paprikan. Bryn detta. Lägg det i grytan efter 20-30 minuters kokning. Fortsätt koka tills köttet känns riktigt mört - ofta lite längre än man tror. Det är ingen tillfällighet att grytor blir ännu godare när man värmer upp dem en gång till.
Bryn svampen och lägg hälften i grytan. Låt den koka med en stund. Spar resten till garnering.Ta upp köttet och håll det varmt.
Späd såsen med grädden. Rör ner tomatpuré och smaka av såsen med lite soja. Låt den koka ihop utan lock i ca 20 minuter och slå den sedan över köttet.
Servera med kokt eller pressad potatis.
Visningar:
2372
Sparat:
36

LIKNANDE RECEPT

Jägargryta recept
Smalmat Jägargr..
över 2 månader
Jägargryta av r
över 2 månader
Jägargryta
över 2 månader
Jägargryta
över 2 månader
Annes jägargryt
av ennali1
över 2 månader
Jägargryta
av lotta42
över 2 månader