Jägerens älgbiffar

Till älgrätten smakar det gott med potatisgratin blandad med morötter och palsternacka.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg älginnanlår
1 dl rödvin
3 msk olivolja
2 msk soja
2 msk finhackad schalottenlök
1 tsk enbär
1 tsk rosmarin
1 tsk salt
1 tsk peppar
2 msk smör
3 dl grädde
1/2 msk vetemjöl
1 msk créme de Cassis, svartvinbärslikör eller 2 msk svartvinbärsgelé
Kantareller
Lingon
½ tomat per person

Gör så här

Häll vin, olja, soja, lök, enbär, rosmarin, salt och peppar i dubbla plastpåsar, lägg ned köttskivorna.
Låt marinera över natten eller minst tre timmar. Häll ur marinaden ur påsarna.
Koka ihop marinaden tills hälften återstår.

Smält 2 msk smör i en såskastrull, låt kantareller småputtra med en stund, pudra över mjölet och späd med den reducerade marinaden.
Smaksätt med grädden och svartvinbärslikören eller gelén och eventuellt mera vin.
Smaka av med kryddorna tills såsen smakar gudomligt gott!
Stek köttet i lite smör.
Lägg upp svartvinbärsgelé på ett fat med lättkokta sockrade äppelskivor .
Lättgratinera en halv tomat med lite salt och persilja på varje person.
Till älgrätten smakar det gott med potatisgratin blandad med morötter och palsternacka.
Visningar:
8770
Sparat:
57

LIKNANDE RECEPT

Älgbiffar recept
HG´s älgbiffar ..
av hgn
över 2 månader
Älgbiffar med c
av Kicki8
över 2 månader
Thailändsk nude..
av cajo13
över 2 månader
Enbärsmarinerad
över 2 månader
Grönpeppar kryd
över 2 månader
Älgbiffar
över 2 månader