Jämtländsk älggryta

God

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Jämtländsk älggryta

Ingredienser

500 g benfritt älgkött t ex fransyska, innanlår eller färdiga älggrytbitar
50 g magert rökt sidfläsk
2 gula lökar
1 morot
2 msk margarin
½ - 1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 ½ msk vetemjöl
2 dl lättöl
3/4 dl vatten
2 msk Touch of Taste Viltfond med kantarell
200 g brysselkål
2 msk hackad persilja

Gör så här

Putsa och skär älgköttet i bitar, 2-3 cm stora. Skär fläsket i små tärningar. Ansa och skala lök och morot. Skär i mindre bitar. Bryn fläsket lätt i lite margarin. Lägg över i en gryta.

Bryn löken på samma sätt och lägg över i grytan. Bryn älgköttet i margarin i omgångar och se till att det får fin färg på alla sidorna. Lägg över i grytan. Salta, krydda, strö över vetemjöl och rör om. Späd med vatten, öl och viltfond med kantarell och låt grytan koka ca 1 timme eller tills köttet känns mört.

Ansa och skölj brysselkålen och tillsätt den när ca 5 minuter återstår av koktiden. Strö över persilja, serveras med kokt potatis, sallad och gelé.
Visningar:
36339
Sparat:
294

LIKNANDE RECEPT

Älggryta recept
Husets älggryta
av zonale
över 2 månader
Älggryta med ch
av Kicki8
över 2 månader
Älg i lergryta.
av 7201
över 2 månader
Älggryta från H
av Liliane
över 2 månader
Älggryta
över 2 månader
Älggryta med tr
över 2 månader