Jätte pirog

Ett recept från hemkunskapen i skolan. Barnens favorit

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Pirog:

100 g margarin
2 dl vatten
50 g jäst
½ tsk salt
2 ägg
1 l vetemjöl

Köttfärs:

2 vitlökar
2 lökar
700 g färs
1 brk krossade tomater
4 tomat pure
1 buljongtärning
1 ½ tsk oregano
½ msk paprikapulver
½ tsk svartpeppar
1 tsk salt

1 ägg
riven ost

Gör så här

Smula jäst i en bunke. Smält margarin, häll i vattnet 37c. Häll över jästen och rör. Tillsätt ägg, salt och mjöl. Arbeta smidig och jämn, degen skall släppa.
Jäsa 30 min.

Hacka löken. Bryn lök och köttfärs i en gryta. Krydda med kryddorna, pressa i vitlöken. Rör om och låt steka med på låg värme en kort stund. Lägg i buljong, pure och krossade tomater. Låt puttra på svag värme 5-10 min. Smaka av och krydda ev mer.

Ta en braspanna(djup) och smörj med smör el olja.
Ta ur den jästa degen ur bunken på mjölat bord, knåda.
Kavla degen dubbelt så stor som braspannan. Lägg över degen i braspannan så att det går att vika över ett lock, lägg på köttfärsen och vik över resterande degen och nypp i kanterna. Jäs 20 min under bakduk. Pensla med ägg och strö över riven ost.

Grädda 20 min i ugn 200C
Visningar:
1454
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Pirog recept
Piroger med köt..
av jimboz
över 2 månader
Nyttigare pirog
av Caddiie
över 2 månader
Smördegslängd m
över 2 månader
Tacopaj
över 2 månader
Kycklingpiroger..
av erajsko
över 2 månader
Minipiroger med
av Milla81
över 2 månader