Jättegod kålpudding

Enkel, smidig, billig och lite ingredienser.

Betyg (0 röster)

Ingredienser

1 1/2 kg vitkål
500 - 700 gram blandfärs
Till blandningen:
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
Blandfärsen
2 stora kokta potatisar

Gör så här

Skär vitkålen i små bitar. Bryn vitkålen i stekpannan. Blanda under tiden ihop färsen, ägget, mjölk och potatisarna. Varva sedan kålen och färsen i lager på lager i grytan. När allt är klart häller man i 1 liter vatten i stekpannan med 2 buljongtärningar. När buljongtärningarna smält så häller man vattnet över kålpuddingen i grytan. salta och peppra. Låt koka upp och sedan småkoka på halv värme på spisen (ex.3/6) i 40 min - 1 tim.
Visningar:
3561
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Kålpudding recept
Mors kålpudding
av UllaC
över 2 månader
Kålpudding ā la
över 2 månader
Kålpudding
av evaldo
över 2 månader
Kålpudding när
över 2 månader
Kålpudding
av MrsC
över 2 månader
Kålpudding
över 2 månader