Jörgens hummersoppa

Betyg (0 röster)

Ingredienser

Hummer, räkor eller kräftor
Salt
Vitt torrt vin
Redning (mjöl och smör)
Tomatpuré
Grädde
Cayennepeppar
Ev Cognac
finhackad paprika

Gör så här

Börja med fonden. Rosta skalen i ugnen. Koka av dem i saltat vatten och en skvätt vitt torrt vin i ca 20 minuter, sila av den och reducera tills hälften återstår. Gör en redning på smör, mjöl, tomatpuré och paprikapulver och låt den svettas i en panna tills mjölsmaken försvunnit. Tillsätt fonden och generöst med grädde. Krydda med cayennepeppar och salt. Låt sjuda en stund. Soppan är god slät men du kan också tillsätta en skvätt cognac utrörd i lättvispad grädde, finhackad paprika och hummerkött om önskas.
Visningar:
3542
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Hummersoppa recept
Toscansk hummer..
över 2 månader
Kräftröra
av Kicki8
över 2 månader
Hummersoppa
av micand
över 2 månader
Kalasgod spätta..
av momma45
över 2 månader
Kräftpaj med hu
av styvan
över 2 månader